Amposta

Aire fresc i saba nova

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'opinió de Francesc Miró, portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, publicat a la Revista Amposta i a Un Cop d'Ull aquest mes de juliol

El passat mes de maig els ciutadans d'Amposta es van pronunciar a les urnes i van posar fi a 28 anys ininterromputs de Governs de CiU. Obrim ara, doncs, un nou cicle polític que no pot néixer amb els mals hàbits de tants anys de majories monocolors. Ho vaig dir durant la campanya i ho repeteixo ara, el grup Socialista estarà especialment amatent a evitar males pràctiques a l'Ajuntament d'Amposta, vinguin d'on vinguin. Hem de ser ferms a l’hora de garantir que el nostre consistori serà el màxim transparent i honest. No volem, en aquest sentit, dur a terme cap recriminació ni res que soni a revengisme, ara bé, cal fer net i posar llum als espais d'ombra per saber de quin escenari real partim i cap a on anem.

Durant aquests dos primers plens que ja s'han dut a terme hem exigit al nou equip de Govern que compleixi amb això que és també un compromís democràtic. No permetrem que darrere actituds conformistes o de deixar fer es tornin a reproduir comportaments que els ampostins i ampostines han sancionat a les urnes. Estic convençut que és des de ja mateix, del primer minut del nou mandat que hem de deixar clares les regles del joc que fixa la democràcia. Ras i curt, els informes jurídics i d'intervenció dels tècnics de l'Ajuntament s'havien d'haver respectat en el passat i s'han de respectar ara.

Confiem en què sigui així perquè hem de reconèixer, amb tota sinceritat, que de moment hi ha bona sintonia i una permanent comunicació amb el nou alcalde (fet molt important si tenim en compte la realitat d'ignorància de l'oposició de què veníem amb CiU). El mateix alcalde reconeix la nostra actitud responsable, la nostra vàlua i la nostra experiència política. Esperem, doncs, donar continuïtat a aquesta fluïdesa pensant sempre amb la satisfacció dels interessos generals dels ampostins i ampostines. Aquesta és la nostra voluntat. Una de les primeres decisions del nou equip de Govern, la compra de l'antic sindicat, va en la bona direcció que tots i totes volem.

Un cop dit això, però, hem de lamentar una decisió del Govern municipal que perjudica greument als nostres joves. Em refereixo a la recent convocatòria de beques per a universitaris que ha fet l'Ajuntament. Quina ha estat la nostra sorpresa en veure que la dotació econòmica destinada a aquesta finalitat és la mateixa que atorgava l'antic Govern de CiU, uns minsos 8.000 euros per a tots els universitaris/es del municipi. Cal tenir present que això amb prou feina suposa uns 60-70 euros per estudiant.

Des del grup Socialista hem proposat en reiterades ocasions, i ho tornem a fer ara, que cal augmentar sensiblement aquesta partida econòmica i ampliar-la a màsters universitaris i cursos de postgrau. La situació del nostre jovent és especialment vulnerable en rebre de ple els efectes perniciosos de la crisi econòmica. Amb taxes d'atur juvenil que voregen el 50% i amb els preus de les taxes i matrícules universitàries totalment disparades, que han provocat que molts joves ampostins/es, més de 75.000 des del 2012 a tota Espanya, hagin renunciat a matricular-se. Quina alternativa de futur oferim als nostres joves? Com podran marxar de la casa dels seus pares? Com podran iniciar un projecte de vida autònom?

Cal posar fil a l'agulla amb urgència a aquesta realitat i fer-ho des de l'Ajuntament ampliant les ajudes i beques ofertades als nostres joves universitaris. Volem  donar als joves d'Amposta un missatge d'esperança davant del futur. Ens tindreu en tot moment al vostre costat. Les portes del grup Socialista a l'Ajuntament estaran sempre obertes per atendre les vostres inquietuds i necessitats. No en tingueu cap dubte.

Iniciem el nou mandat reiterant que defensem els interessos del conjunt de la ciutadania ampostina: classes populars, dones, treballadors, joves, aturats, gent gran, etc. Defensàvem obrir una nova etapa i farem entrar aire fresc i saba nova a l'Ajuntament.        

Fitxers adjunts: